zondag 20 april 2014

Be-You-Tiful

Ik zit nu vol op in de puberteit en in deze tijd laat je jezelf op een hele andere manier leren kennen. Je wordt ouder, verantwoordelijker en maakt keuzes. Deze keuzes maken jou tot de persoon die je nu bent. Jij hebt jouw eigen style en jouw style ben jij.
Hier ga ik een paar tips geven zodat jij jezelf misschien nog beter kan leren kennen in deze crazy periode van jouw leven.


1. Laat je inspireren, maar laat je nooit meeslepen.
In de media word alleen maar vaker duidelijk gemaakt wat de "perfecte mens" is en hoe hij/zij eruit ziet. Bullshit! Je hebt écht veel geluk als je er zo uitziet, want om dat resultaat te behalen is bijna altijd fotoshop of een dikke laag make-up gebruikt. Wil jij dat? Wil je écht zweten onder een dikke laag make-up om te zorgen dat je er "normaal" uit ziet, zoals in de bladen!? Persoonlijk vind ik dat "normaal" best saai is, juist jouw eigen style die toch een beetje anders is maakt jou interessant. 
Natuurlijk is het leuk wat uit te proberen om je toch wat zelfverzekerder te voelen! Laat je dus inspireren! Tuurlijk kan je lekker foto's zoeken, en kijken wat jíj leuk vind en misschien iets gebruiken, gewoon om uit te proberen. Leuk toch? Super! Maar probeer niet precies dát resultaat te halen. Dat is alleen maar deprimerend. Kijk ook niet te veel wat anderen doen. Je moet niet iets uitproberen omdat je het vaak bij andere ziet, maar omdat het je leuk lijkt.
Voor leuke inspiratie gebruik ik vaak WeHeartIt.com of de app. Vooral voor de meiden is dit waarschijnlijk een mooie app! Je vindt allerlei foto's die je kan hearten, als je terug kijkt op de foto's die je hebt ge-heart, probeer te kijken wat de foto's overeen hebben (karakter, kleur, symbolen, ect.).

2. Trek je niet te veel aan van anderen.
Dit is misschien heel lastig, vooral aan het begin. Het heeft veel zelfvertrouwen nodig om je niet te veel aan te trekken wat anderen zeggen. Maar echt alles komt goed. Het gaat erom wie jíj vertrouwt, want alleen die mensen hebben een mening over jou die ertoe doet. Wie je vertrouwt is jouw keus, maar kies verstandig. Mijn vriendinnen zijn de beste, en mijn beste vriendin kent mij heel lang en vertrouw ik dan ook heel goed. Als je het gevoel krijgt dat andere mensen die jou waarschijnlijk totaal niet kennen veroordelen, denk dan aan wat jij en jouw vertrouwenspersoon vinden en blijf dan vooral positief. 

3. Stay positive.
Dit kan ook heel lastig zijn, vooral als niet alles je mee zit en je het lastig vind om een warm positief gevoel op te roepen. Daar is aan te werken, laat iemand je helpen. Sta rechtop, kin omhoog en het belangrijkst: geef een goede glimlach. Het maakt me niet uit of je vind dat je stom lacht, gewoon lachen. Als je lichaam namelijk lacht, lacht je ziel mee. 
Als je blij bent zijn mensen graag bij je in de buurt. De mens beïnvloedt elkaar namelijk, als iemand verdrietig is, hebben wij de neiging ook verdrietig te worden. Dus als iemand blij is, vinden mensen het heel leuk om bij je te zijn want jouw lach laat hun ook glimlachen! 

Als dit je uiteindelijk is gelukt. Je weet wat je leuk vindt, zonder dat je te bang word van anderen. Gefeliciteerd! Je hebt de puberteit nu al half overleeft! Wie je dan ook bent, ik ben trots op je! En wat je ook doet, wees jezelf en je bent nooit lelijk. Be You-tiful.
Veel succes en tot de volgende keer!

Byebye xAnouch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten